ГРАДСКА РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА: НОВА КРОВНА КОНСТРУКЦИЈА ЗА СШЦ „ПАЛЕ“

418

Потписивањем Грант уговора између представника Градске развојне агенције Источно Сарајево и Амбасаде Јапана у Босни и Херцеговини, званично је почела имплементација пројекта Замјена кровне конструкције на Средњошколском центру „Пале“.

Циљ пројекта је да се обезбиједи адекватно образовно окружење са енергетском ефикасношћу у учионицама, а годишње ће директну корист уживати око 630 ученика, наставника и особља.

Влада Јапана је за имплементацију пројекта одобрила износ од 47.110,00 евра или 92.139,15 КМ, а имплементација пројекта се односи на грађевинске радове замјене постојеће са новом кровном конструкцијом површине 1772 м2.

Пројекат је одобрен у оквиру програма помоћи „Темељни Грант помоћи за пројекте људске сигурности“ ( GAGP/KUSANONE Grant Program). То је програм бесповратне помоћи малих размјера, који непосредно подржава развојне пројекте/активности организација локалних заједница, које дјелују на локалном нивоу у намјери да задовоље основне људске потребе локалних заједница и локалног становништва.

Програм је покренула Влада Јапана, а имплементира Амбасада Јапана у БиХ.

/РАИС/