ГРАДСКА УПРАВА СТИПЕНДИРА 63 СТУДЕНТА

446

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић потписао је данас уговоре о стипендирању са 28 студената првог циклуса студија, 25 студената другог и 10 трећег циклуса студија.

Ћосић је рекао новинарима да су од 28 стипендираних студената првог циклуса, четворо ученици генерације, што је обавеза по важећем правилнику, као и троје који имају просјек оцјена изнад девет, а самим тим и право на општинску и градску стипендију.

„Задовољан сам што је велики број младих људи из Источног Сарајева добио стипендије Градске управе. Осим тога, подржали смо и људе који студирају на дугом и трећем циклусу студија. Обезбијеђен је и одређени број једнократних новчаних помоћи за студенте који нису испуњавали услове јавног позова“, нагласио је Ћосић.

Он је навео да ће буџетска средства предвиђена за стипендирање студената за ову годину у потпуности бити искориштена и испоштована, а да ће у буџету за наредну годину средства за ову намјену бити додатно увећана.

„Градска управа, заједно са општинама ће увијек подржавати студенте, како кроз ову врсту помоћи, тако и кроз обезбјеђивање волонтерских и приправничких активности након завршених студија. Желимо да покажемо да град који има свој универзитет, пружа подршку младима који се одлуче и успјешно дипломирају“, каже Ћосић.

Захваливши Градској управи и градоначелнику, студент четврте године Медицинског факултета у Новом Саду Емилија Ивковић рекла је да је за њу ова стипендија велика сатисфакција.

Докторанд физике на универзитету у Нишу Весна Милетић навела је да јој стипендија представља подстрек у даљој каријери.

/Срна/