ГРАДУ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ПЛАКЕТА ПОВОДОМ 25 ГОДИНА РАДА МАТИЧНЕ БИБЛИОТЕКЕ

409

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић примио је синоћ плакету коју је Матична библиотека Источно Сарајево додијелила Граду Источно Сарајево као свом оснивачу. Плакету је уручила вршилац дужности директора Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац.

Ћосић је синоћ, у Културном центру Источно Ново Сарајево, присуствовао свачаној академији поводом 25 година постојања и рада Матичне библиотеке Источно Сарајево, чему је претходило отварање изложбе “Издавачка дјелатност Матичне библиотеке Источно Сарајево: 1997-2021”.

„Књига је једини и незамјењиви извор знања нашег друштва, а најважнији извор књига за нас у Источном Сарајеву је наша Матична библиотека, која је прославила 25 година постојања. Библиотека чији је књижни фонд други у Републици Српској са око 120.000 наслова заслужује сваку врсту подршке и у том погледу потрудићу се у наредне три године да ова установа прошири своје просторије“, навео је градоначелник Ћосић, захваливши Матичној библиотеци и њеном руководству за све што раде за нашу локалну заједницу.