ДАНАС ОТВАРАЊЕ МИНИ-СОЛАРНИХ ЕЛЕКТРАНА НА ЗГРАДАМА СРЕДЊИХ ШКОЛА

410

Градска развојна агенција Источно Сарајево организује данас свечано отварање мини-соларних електрана постављених на три зграде средњих школа у Источном Сарајеву, у оквиру пројекта „Сачувајмо енергију заједно“, који је финансиран Програмом развојне сарадње Чешке.

Осим анализе енергетске ефикасности у основним и средњим школама на подручју Источног Сарајева, чији је резултат било мапирање потенцијалних рјешења у области енергетске ефикасности на зградама, пројектом је реализована и набавка и постављање три мини-соларна постројења на кровне конструкције средњошколских центара „Источна Илиџа“ и „Пале“, те соколачког Средњошколског центра „Василије Острошки“, као и Средње школе „28. јуни“ у Источном Новом Сарајеву, саопштено је из Градске развојне агенције.

У саопштењу се наводи да су реализоване и едукативно-промотивне кампање чији је фокус био подизање нивоа знања и свијести доносилаца одлука, менаџмента школа и ученика о значају уштеде и употребе алтернативних извора енергије.

Почетак догађаја је у 10.30 часова у просторијама заједничког објекта Средњошколског центра „Источна Илиџа“ и Средње школе „28. јуни“, којем ће, осим директора средњих школа, присуствовати градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, начелници или представници општина, те амбасадор Чешке у БиХ Ивана Хлавсова.

Обраћање медијима предвиђено је за 10.45 часова, наведено је у саопштењу.

/Срна/