ДОГОВОРЕНЕ АКТИВНОСТИ ЗА ПРИПРЕМУ ОБИЉЕЖАВАЊА 9. ЈАНУАРА И РЕАЛИЗАЦИЈУ ЗАЈЕДНИЧКИХ ПРОЈЕКАТА

375

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић са сарадницима, разговарао је данас са представницима општине Источно Ново Сарајево о успостављању заједничког предузећа за управљање Парком природе Требевић, покретању Инфо-центра Туристичке организације Града Источно Сарајево у општини Источно Ново Сарајево, као и организовању одјељења Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице у тој општини.

На састанку су договорене активности у вези са припремом предстојећег обиљежавања 9. јануара – Дана Републике у Источном Сарајеву.

„Размијенили смо мишљења и информације о бројним пројектима које желимо да реализујемо, попут изградње гондоле Источно Ново Сарајево – Јахорина, Меморијалног комплекса страдалим Србима цивилима Сарајева, будућој пасарели која ће повезати општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа“, навео је Ћосић.

Представници Градске управе и представници општине Источно Ново Сарајево разговарали су о изради заједничке социјалне карте најугроженијих становника, те изградњи вртића, подршци привреди, спорту и култури на подручју општине Источно Ново Сарајево.

„Са начелником општине Источно Ново Сарајево Јованом Катићем и његовим сарадницима разговарали смо о финансијском аспекту функционисања општинске и Градске управе – почетку примјене одлуке о накнади за истакнуту рекламу, рјешавању питања накнаде за грађевинско земљиште и материјал, раду инспекције, категоризацији туристичких објеката“, навео је Ћосић.

Према Ћосићевим ријечима, на данашњем састанку постигнут је висок степен сагласности о свим питањима чија ће реализација помоћи побољшању квалитета живота грађана Источног Сарајева.

„Циљ нам је да у директној комуникацији не само градоначелника и начелника, него и колега из Градске и општинских управа унаприједимо рад и свакодневне послове у интересу наших суграђана“, истакао је градоначелник Ћосић.

Данашњи састанак први је у низу састанака који ће бити одржани са предсатвницима свих шест општина са подручја Источног Сарајева.