ДРУГИ МЕЂУНАРОДНИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „МИЛОШ ОСТОЈИЋ“ ОКУПИО ТАКМИЧАРЕ ИЗ ШЕСТ ЗЕМАЉА

366

Други међународни меморијални џудо турнир „Милош Остојић“ одржан је протеклог викенда у Источном Сарајеву уз учешће 700 такмичара из шест земаља.

Турнир који је одржан у спортској дворани у Источном Сарајеву заједнички су организовали џудо клубови „Рандори“ из Источног Новог Сарајева и „Спарта“ из Источне Илиџе.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је задовољство што се одржава Међународни меморијални турнир „Милош Остојић“ и истакао да овај спорт „станује“ у граду Источно Сарајево, те да поред клубова „Рандори“ и „Спарта“, учествује и „Фамос“ из Источне Илиџе који је најупсјешнији у Републици Српској за 2022. годину.

– Ту су још џудо клубови Славија, Рајко Кушић, Романија и Олимпик. Велики број дјеце и такмичара се одлучује да се такмичи у нашим џудо клубовима. Овај меморијални турнир је специфичан и битан за наш град и посвећен трагично преминулом спортисти. Прошле године када се родила идеја о организацији турнира, који ће окупити такмичаре и истовемено чувати успомену на овог спортисту којег је волио читав наш град – рекао је Ћосић.

Он је изразио задовољство што на турниру учествују такмичари из шест земаља региона и што је спортска дворана у Источном Сарајеву препуна младих спортиста и прилика да се промовише град Источно Сарајево.