ЗА ПОСТАВЉАЊЕ ЈАВНЕ ЛЕД РАСВЈЕТЕ 350.000 КМ

309

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић потписао је данас са извођачем радова уговор за постављање јавне лед расвјете на дионици пута од Лапишнице до Хан Дервенте, вриједан 350.000 КМ, које је обезбиједила Влада Републике Српске.

Ћосић је на свом „Фејсбук“ налогу навео да је саобраћајно повезивање градских општина и стварање што безбједнијих услова за вожњу један од битнијих циљева Градске управе.

Након проведене тендерске процедуре, додаје Ћосић, за извођача радова изабрано је предузеће „Проинжењеринг“ из Источног Сарајева, са чијим директором Јованом Малетић је данас потписан уговор.

Он је сигуран да ће након што буду окончане све „папиролошке“ процедуре у овом мјесецу започети радове и у предвиђеном року освијетлити саобраћајницу.

„Потом ћемо ребалансом буџета града предвидјети и остатак средстава за пуни завршетак пројекта на дионици од Хан Дервенте до ресторана Олимпик на Палама“, навео је Ћосић.

Он је подсјетио да је прошле године урађена пројектна документација за изградњу јавне расвјете на дионици – ентитетска граница Лапишница, из општине Источни Стари Град до улаза у општину Пале, те да је потом пројекат кандидован Влади која је одобрила средства за његову реализацију.

/Срна/