ЗВАНИЧНО ОТВОРЕНА КВАЛИФИКАЦИОНА ТРКА ЗА СВЈЕТСКО БИЦИКЛИСТИЧКО ПРВЕНСТВО

373

У Источном Сарајеву синоћ је свечано отворена квалификациона бициклистичка трка УЦИ Гран Фондо серија 2021, квалификација за Свјетско првенство у бициклизму, које ће у октобру бити одржано у овом граду.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић оцијенио је да је ово најмасовни спортски догађај у овом граду од његовог оснивања.

Ћосић је рекао да је Источно Сарајево стигло 550 бициклиста, те да је то велики успјех с обзиром на вријеме које је обиљежено пандемијом вируса корона.

„Тај успјеха не би било да сви заједно нисмо учествовали у томе“, навео је Ћосић и додао да је ово право вријеме за промоцију града.

Он је истакао да су све општине у саставу Источног Сарајева одрадиле свој дио посла, али да је итекако била значајна подршка Владе Републике Српске.

Ћосић је изразио увјерење да ће све бити спремно и за Свјетско првенство у октобру када се очекује око 4.000 до 4.500 учесника и више од седам хиљада гостију.

„Очекивани приход који ће у Источном Сарајеву бити остварен кроз смјештај и осталу потрошњу је око 10 милиона КМ“, рекао је Ћосић.

Помоћник министра за спорт Републике Српске Марио Ђуран изразио је задовољство што су ресорно министарство, односно Влада Републике Српске, подржали овај догађај, јер је то мјерило успјешног рада институција.

„Сигурно је да ће ово допринијети Источном Сарајеву, а и цијелој Републици Српској“, рекао је Ђуран.

Директор трке Владимир Кувеља рекао је да су све стазе спремне, те да ће бициклисти, кад прођу стазама, увидјети да је источни дио Српске идеална туристичка дестинација.

Прије отворења, у ревијалном дијелу овог великог спортског догађаја, Школа спорта „Спортакус“ и Бициклистички клуб „МТБ Форис“ организовали су трке за дјецу Источног Сарајева.

Дјеца су се такмичила на бициклу, тротинету и ролерима, а додијељене су им и медаље.

Свјетско аматерско првенство у бициклизму Серије „Гран Фондо“ биће одржано од 5. до 10. Октобра у Источном Сарајеву.

/Срна/