ИНСПЕКЦИЈА ИЗДАЛА ДЕВЕТ ПРЕКРШАЈНИХ НАЛОГА У ИЗНОСУ 5.200 КМ

318

Инспектори Одјељења за инспекцијске послове града Источно Сарајево извршили су 28 контрола и у девет случајева утврдили одређене неправилности, за шта су издати прекршајни налози у вриједности 5.200 КМ, рекао је данас Срни начелник Одјељења Ратко Ђуровић.

Ђуровић је нагласио да су инспектори најчешће констатовали неиздавање рачуна у објектима који се баве прометом прехрамбене и непрехрамбене робе, те у објектима који обављају дјелатност пружања услуга исхране и пића – бифеи, кафићи, роштиљнице и други угоститељски објекти.

Он је истакао да је Одјељење за инспекцијске послове града Источно Сарајево, у синхронизованој акцији са Инспекторатом Републике Српске, од 29. августа до 2. септембра провело инспекцијске контроле на подручју шест општина у саставу града, са акцентом на издавање фискалних рачуна.

Према његовим ријечима, у појачаној контроли Одјељење је ангажовало све расположиве тржишне инспекторе који су вршили контролу свих привредних субјеката који подлијежу фискализацији, дакле, свих трговачких, услужних и других субјеката који имају законску обавезу да купцима и корисницима својих услуга издају фискалне рачуне.

Ђуровић је рекао да инспектори, осим ових активности, редовно контролишу и наплату боравишне таксе, а те контроле ће бити појачане почетком зимске сезоне, када се очекује и највећи број туриста.

Он је позвао власнике кућа за одмор, апартмана и соба за изнајмљивање, који још нису извршили категоризацију објеката у којима врше услуге смјештаја, да то учине.

Према његовим ријечима, градски инспектори ће до краја године вршити и редовне контроле у областима промета прехрамбене, непрехрамбене робе, угоститељства, туризма, производње и услужних дјелатности.

/Срна/