ИНСПЕКЦИЈА ОД СУТРА ВРШИ РИГОРОЗНЕ КОНТРОЛЕ ПОШТОВАЊА ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЈЕРА

757

Инспектори Одјељења за инспекцијске послове града Источно Сарајево, у сарадњи са представницима Републичке управе за инспекцијске послове, припадницима Полицијске управе Источног Сарајева и општинске комуналне полиције вршиће наредних дана појачане контроле поштовања мјера које је, с циљем спречавања ширења вируса корона, прописао Републички штаб за ванредне ситуације.

С обзиром на то да се епидемиолошка ситуација у првим данима марта знатно погоршала, те  да је регистрован већи број обољелих у односу на претходни период, инспектори ће наредних дана, нарочито, током предстојећег викенда, вршити спровођење закључака Градског штаба за ванредне ситуације о појачаним контролама у угоститељским  и другим јавним објектима на подручју Источног Сарајева. 

Инспектори ће од сутра, у сарадњи са припадницима Полицијске управе Источног Сарајева и представницима комуналне општинске полиције, вршити свакодневне контроле спровођења прописаних мјера у угоститељским објектима, али и другим јавним мјестима на којима је могуће окупљање већег броја грађана.

Власницима угоститељских објеката  у којима буде евидентирано  кршење мјера у вези са дозвољеним бројем лица која бораве у објекту, дезинфекцијом, ношењем маски и прописаном дистанцом,  биће одређене ригорозне  казне.

Контроле ће бити појачане нарочито у општинама Источно Ново Сарајево,  Источна Илиџа, Пале, те на простору Јахорине.

Молимо власнике угоститељских и других објеката  да поштују мјере у вези са бројем лица која могу да бораве у објекту, обезбиједе неопходну физичку дистанцу између  тих лица, врше редовну дезинфекцију објекта, те контролу ношења заштитних маски.