ИНФРОМАТИВНА СЕСИЈА О МОГУЋНОСТИМА ЗА ДОБИЈАЊЕ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЕУ

370

Поводом објављених јавних позива, вриједних 4,3 милиона КМ за пољопривредно – прехрамбени сектор, у оквиру пројеката EU4AGRI и EU4BusinessRecovery“, данас су у Градској управи Источно Сарајево, одржане информативне сесије, на којима су потенцијални корисници имали прилику да сазнају више информација о могућностима за добијање бесповратних средстава Европске уније.

Милан Лубура, сарадник на пројекту за контролу и усклађеност пословања EU4AGRI“ рекао је да су тренутно отворена три јавна позива, два у оквиру EU4AGRI“ пројекта, који се реализује од донаторских средстава Европске уније, УНДП-а и чешке развојне агенције и један у оквиру „EU4BusinessRecovery“ пројекта.

„Тренутно је отворен јавни позив за прераћивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа у вриједности два милиона КМ“, истакао је Лубура и додао да је у оквиру овог јавног позива могуће доставити пријаве у ЛОТ 1, који подразумијева пријаву за пројекте до 80.000 КМ, док је ЛОТ 2 намијењен за средства од 80.000 КМ до 300.000 КМ.

Он је додао да је отворен и други јавни позив, вриједан милион и 300 хиљада КМ, који је намијењен за добијање бесповратних средстава за увођење иновација и информационих технологија у пољопривреди.

Лубура је навео да су јавни позиви намијењени прерађивачима пољоприврених производа, као и правним лицима, обртима, самосталним предузетницима, предузећима и задругама које су регистроване најкасније 30. јуна 2021. године и које су оствариле позитиван резултат пословања у 2022. години.

„Осим два јавна позива у оквиру „EU4AGRI“ пројекта, отворен је и трећи, којим „EU4BusinessRecovery“ додјељује милион КМ бесповратних средстава правним лицима, обртницима, предузетницима и предузећима за убрзану дигитализацију у пољопривредном сектору“, појаснио је Лубура.

Сви заинтересовани пријаве могу да изврше до половине јуна, а тачне датуме завршетка јавних позива, као и додатна питања и информације, могу да пронађу на страници.