КОРОМАН: ВЈЕКОВНА БОРБА СРПСКОГ НАРОДА ЗА СЛОБОДУ

707

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман и замјеник градоначелника Слободан Амовић присуствовали су данас, у Парку бораца Романије у Сокоцу, обиљежавању осамдесет година од устанка народа Босне и Херцеговине против фашизма у Другом свјетском рату.

Короман је рекао да страдање српског народа у близини насеља у којима су живјели указује да су Срби на овим простима вјековно бранили огњишта, своје најближе, право на живот и слободу.

„На Спомен-костурници на Сокоцу уписано је око 969 имена погинулих у Другом свјетском рату. У минулом рату погинуло је 4.100 људи у одбрани ове регије и више од 3.000 цивила, што указује на то колико је била скупа цијена слободе коју српски народ плаћа да би могао нормално да живи“, рекао је Короман.

Предсједник Скупштине града подсјетио је да је на Солунском фронту учествовао  2.121 добровољац са подручја Сарајевско-романијске регије, те изразио наду да ће нова покољења чувати сјећање, поштовати људе који су дали своје животеза слободу и помагати њихове породице.

„Надам се да ће људи схватити да нам и најновија дешавања у политичком спектру говоре да је то вјечити напад на слободу коју ствара српски народ“, истакао је Короман.

Вијенце на Спомен-костурницу на Сокоцу поводом Дана устанка у БиХ положиле су делегације града Источно Сарајево и општине Соколац, те представници СУБНОР-а општина Соколац и Пале.

/Срна/