КОРОМАН НА ПРОСЛАВИ ДАНА ОПШТИНЕ ХЕРЦЕГ НОВИ

376

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево, Бранко Короман, борави у Херцег Новом, у Црној Гори, гдје присуствује прослави 28. октобра, Дана општине и Дана ослобођења ове локалне заједнице.

Короман је, приликом разговора са предсједником општине Херцег Нови, Стеваном Катићем, рекао да град Источно Сарајево и општина Херцег Нови имају много потенцијала за сарадњу и реализацију заједничких пројеката.

„Град Источно Сарајево и општина Херцег Нови имају велики потенцијал за сарадњу на обострану корист наших грађана. Предстоје нам активности на повезивању путем конкретних пројеката у области туризма и образовања, а међусобну сарадњу искористићемо за размјену искустава и усвајање добрих пракси“, истакао је Короман.

Короман је навео да ће ове двије локалне заједнице у наредном периоду институционално дјеловати на подизању нивоа сарадње у сфери културе, образовања и привреде.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево присуствовао је свечаној сједници Скупштине општине Херцег Нови на којој су установама и заслужним појединцима уручена највећа признања – Октобарске награде.