КОРОМАН: ПРИВИЛЕГИЈА ЈЕ БИТИ ПРИЈАТЕЉ ГРАДУ НИШУ

482

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман и потпредсједник Скупштине града Зоран Трапара бораве данас у Нишу, на прослави градске славе Свети цар Константин и царца Јелена.

Короман је, на слави града Ниша,  рекао  да је привилегија бити пријатељ граду из којег је увијек стизала помоћ када је било најпотребније, што грађани Источног Сарајева  цијене и никада неће заборавити.

„Вјечну захвалност дугујемо и доктору Миодрагу Лазићу који је у вријеме одбрамбено-отаџбинског рата провео 40 мјесеци као хирург на подручју тадашњег Српског Сарајева“, истакао је Короман.

Предсједник Скупштине града нагласио је  да су професори са Универзитета у Нишу, који су предавали на факултетима у нашем граду,прије него што се формирао домаћи  наставно-научни кадар, дали велики допринос у  формирању Универзитета у Источном Сарајеву.

„Задатак садашње генерације људи који воде град Источно Сарајево јесте да у наредном периоду покрене активности за привредно повезивање са другим срединама и отварању нових радних мјеста. Град Ниш који биљежи интензиван привредни и инфраструктурни  развој, у којем је у посљедње вријеме отворено седам нових фабрика, научно-технолошки парк и гдје су планиране нове индустријске зоне,  сигурно може помоћи Источном Сарајеву кад је ријеч о повезивању са потенцијалним инвеститорима“, рекао је Короман.

Короман је поручио да ће Градска управа Источног Сарајева у том смислу  бити сервис, како приликом представљања привредних потенцијала, тако и у тражењу модалитета за сарадњу са могућим инвеститорима.