НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У БОКСУ ЗА КАДЕТЕ ВИШЕ ОД 300 ТАКМИЧАРА

454

На Европском првенству у боксу за кадете до 16 година, које ће од 12. до 21. августа бити одржано у Источном Сарајеву, наступиће више од 300 такмичара из 26 националних тимова, рекао је Срни предсједник Боксерског савеза Републике Српске Миленко Томић.

Он је рекао да је до сада у Источно Сарајево стигло више од половине од 26 пријављених тимова.

„Ова спортска манифестација, коју организујем заједно са градом Источно Сарајево и општином Источно Ново Сарајево, у овој години има највећи значај у БиХ“, рекао је Томић, који је и генерални секретар Боксерског савеза БиХ.

Он је изразио увјерење да ће публика у новој спортској дворани у Источном Сарајеву наредних дана моћи да ужива у врхунском боксу, иако је ријеч о изузетно младим такмичарима.

„Нажалост, неке екипе су отказале учешће због проблема са пандемијом које имају у својим државама. Имаћемо више од 300 такмичара за девет дана. Полуфинале и финале ће бити 19. и 20. августа, а биће и директан пренос на Арена спорт телевизији“, рекао је Томић.

Он је навео да ће првенство свечано бити отворено у четвртак, 12. августа у 17.00 часова, а након тога почињу прве елиминационе борбе.

Спортска дворана у Источном Новом Сарајеву отворена је недавно и Европско првенство у боксу за кадете до 16 година званично ће бити прво спортско такмичење у овом објекту.

/Срна/