НА МЕДИА ФОНДО ТРЦИ ВИШЕ ОД 250 ТАКМИЧАРА ИЗ 40 ЗЕМАЉА

389

На Медиа фондо трци која је данас вожена у оквиру Свјетског првенства у бициклизму за аматере у Источном Сарајеву стартовало је више од 250 такмичара из 40 земаља.

Медиа фондо трка је одлуком организатора због временских неприлика скраћена на 66 километара, а вожена је по кишовитом и вјетровитом времену, док је такмичаре на циљу, на Јахорини, дочекао и снијег, први овосезонски који је падао на олимпијској љепотици.
За ову трку медаље су се дијелиле у по пет мушких и женских категорија изнад 50 година старости.

У категорији жена 50-54 године најбоља је била Норвежанка, Селин Мондрад Хаслум, испред Антонеле Инкристи из Италије, те Татјане Панине из Русије. Милена Фелићи из Италије била је најбоља у категорији 55-59 година, а иза ње су остале сребрна Елена Панкари из Италије, те Валери Шаван из Француске.

Златну медаљу у категорији жена 60-64 године освојила је најбоља бициклисткиња свих времена, Џени Лонго, испред још двије францускиње, Силване Бекам и Мартине Бордорн.

У категорији 65-69 година најбоља је била Жизел Туро из Француске, сребро је отишло у Финску, код Тарје Симакале, док је бронзана била Словенка, Јожефа Анжел. Словенка, Мартина Ушеничник, била је једина у конкуренцији жена 70-74 године, те је освојила златну медаљу.

Код мушкараца, у категорији 60-64 године славио је Италијан, Ђовани Латанци, испред Паскала Оренга Малонде из Шпаније, те Гинтера Сабранског из Аустрије.

Категорија мушкараца 65-69 година припала је Аустријанцу Јохану Таухеру, сребрни је у циљ стигао Аустралијанац, Роџер Кул, а бронзани је био Норвежанин, Франк Адланд.

У категорији мушараца 70-74 године златну медаљу је освојио Белгијанац, Рудолф Слујтс, други је био Аустријанац Готфрид Хинтерхолцер, а бронза је отишла за Њемачку, у руке Ерика Хамершмидта.

Јозеф Бихл из Аустрије био је једини такмичар у категорији мушкараца 75-79 година, те је освојио злато, док је у конкуренцији мушкараца 80-84 године Херберт Лакнер освојио злато.

Начелник Општине Пале, Бошко Југовић, обратио се присутним такмичарима и гостима. Захвалио им се на доласку у Пале, те изразио задовољство што је све на Свјетском првенству протекло у најбољем реду.

„У сваком случају потреба је да поздравим све вас који су превалили толики пут да будете наши гости. Ми смо постали пријатељи, изражавам задовољство што сте на Палама, Јахорини, Источном Сарајеву. Хвала свима, који су помогли организацији овог такмичења, ништа ово не би могло да се организује без свих њих, Града Источно Сарајево, начелницима општина, надлежним министарствима, МУП-у Републике Српске и свим надлеженим службама, наравно хвала и породици Куваља. Хвала свима који сте дошли овдје и надам се да сте се угодно осјећали за вријеме Свјетског првенства и да са собом у своје земље носите лијепе успомене“, рекао је начелник Општине Пале, Бошко Југовић.

Осим подршке институција организацију догађаја помогли су „Проинтер“, „Инфинитy“, ГоПро“, „Вивиа“, „Аqуа Вода“, „Карслберг“, „Чока“, „ГБТ“, „Купрешак“, „Циполини“ и „Касио“.

Сутра је на распореду Гранд фондо трка са којом ће бити и спуштена завјеса на Гранфондо Свјетско првенство. Трка почиње у 10.00 испред спортске дворане у Источном Новом Сарајеву, а бициклисти ће прећи 100 километара прије него уђу у циљ на Јахорини.