НА ПОДРУЧЈУ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА ПОВЕЋАН БРОЈ ПОЖАРА НА ОТВОРЕНОМ

407

На подручју града Источно Сарајево у посљедњих неколико дана примијетно је значајно повећање броја пожара на отвореном простору, саопштено је из Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Источног Сарајева.

„Велике површине, претежно руралних дијелова градских општина, под непокошеном сувом травом, представљају неприступачан терен, који захтјева максималну ангажованост свог расположивог људства и материјално – техничких средстава Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице града Источно Сарајево приликом интервенисања“, наводе из ТВСЈ и истичу да је само у току данашњег дана на територији коју оперативно покрива одјељење у Сокоцу регистровано пет пожара на отвореном простору.

Из ТВСЈ наглашавају да су правовременим интервенцијама, уз надљудске напоре, сви пожари локализовани и неутралисани, без људских жртава и повријеђених, као и без веће материјалне штете.

„С обзиром на то да су људски фактор и немар најчешћи узрок пожара, апелујемо да грађани буду пажљиви приликом уређења имања, да не пале ватру на недозвољеним мјестима, те да ватру не остављају без надзора“, наведено је у саопштењу.

Напомињу да је овај период године ризичан, кад је ријеч о заштити од пожара, упозорају на озбиљност ситуације, али и апелују на свијест становништа, како се не бисмо довели у ситуацију да имамо пожаре катастрофалних размјера као Грчка, Турска или Македонија …

 Из Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице поручују да ће све будуће случајеве намјерног изазивања пожара пријавити МУП-у РС на даље поступање и напомињу да су према Закону о заштити од пожара за овакве случајеве предвиђене високе новчане казне.

„Истичемо да су припадници ТВСЈ Источно Сарајево на услузи грађанима 24 часа дневно, а наш број телефона 123 отворен је за све информације, питања и дојаве“, поручено је из Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Источног Сарајева.