НА ТРЕБЕВИЋУ СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ИЗЛЕТНИЧКА ПОНУДА

658

На Требевићу је данас свечано отворена туристичка понуда за излетнике, која је реализована кроз пројекат уређења излетничке инфраструктуре.

Славко Бојанић у име Туристичке организације „Јахорина“ рекао је новинарима да је пројектом, који је трајао шест мјесеци, уређено 45 мапираних стаза, те да је у рад пуштена и мобилна апликација.

„У сваком моменту можете да видите сву инфраструктуру на Требевићу. Можете да видите и планинарске стазе, хотеле, мотеле и ресторане“, појаснио је Бојанић.

Бојанић је рекао да је завршена и нова „Виа ферате“ на Бијелим стијенама, са висећим мостом дугачким 30 метара.

„Ту се налази и једна стара Виа ферате и можемо обећати да ће Туристичка организација Јахорина да реновира и уреди то по највишим европским стардардима“, истакао је Бојанић.

Шеф Кабинета градоначелника Источног Сарајева Огњен Сладоје рекао је да ће Град Источно Сарајево увијек подржавати овакве пројекте који ће поспјешити развој туризма на тероторији Источног Сарајева.

„У туризму видимо највећу развојнуј шансу Источног Сарајева“, поручио је Сладоје.

Партнерске организације у реализацији пројекта су Планинарско друштво „Источно Сарајево“, Горска служба спасавања „Требевић“, Планинарско-спортско друштво „Требевић-Сарајево“ и Удружење планинара и горске службе спасавања „Икс тајм аутдор“ /X – тиме оутдоор/.

Реализацију пројекта подржали су и Туристичка заједница Кантона Сарајево, Туристичка организација „Јахорина“, Градска управа Сарајево и град Источно Сарајево.

/Срна/