НОВЧАНА ПОМОЋ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА И ПЧЕЛАРИМА

381

Пољопривредни произвођачи са подручја Источног Сарајева којима су одобрена средства за проширење производних капацитета и унапређење производње, потписали су данас уговоре са градским Аграрним фондом.

Ријеч је о пољопривредним произвођачима који су остварили право на додјелу средстава на основу јавних позива за унапређење и проширење капацитета животињске производње, те унапређење пчеларске производње на територији града.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је данас потписано девет уговора и то шест са пољопривредним произвођачима и три са удружењима пчелара, за шта је издвојено 40.000 КМ.

„Средства су добила три удружења пчелара, и то једно из Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева, једно са Сокоца и једно са Пала, као и пољопривредници од којих се један бави узгојем оваца, други музних крава, а трећи се бави узгојем рибе“, навео је Ћосић.

Он је рекао да је обиласком и евидентирањем пољопривредних газдинстава на подручју града донесен закључак да на овај начин треба подржати пољопривредне произвођаче.

Ћосић је изразио увјерење да ће наредне године за ове намјене бити издвојено око 100.000 или 150.000 КМ, те да ће помоћ пружити и општине, али и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Директор Аграрног фонда Источног Сарајева Ивана Новаковић навела је да је ријеч о пољопривредним произвођачима и пчеларима који се већ тиме баве.

„Надамо се да ће им ова подршка значити у даљем раду“, рекла је Новаковићева.

/Срна/