ОБИЉЕЖЕНО 18 ГОДИНА ОД СМРТИ ПРЕДРАГА ЛАСИЦЕ

446

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, представници Градске управе, чланови породице и пријатељи  положили су данас цвијеће на споменик некадашњем градоначелнику Српског Сарајева Предрагу Ласици, који је умро на данашњи дан прије 18 година.

Представници градског руководства са члановима породице Предрага Ласице сваке године на данашњи дан одају почаст некадашњем пријатељу и сараднику.

Предраг Ласица био је предсједник Скупштине општине Пале, након чега је изабран на функцију предсједника Скупштине града тадашњег Српског Сарајева.

Функцију предсједника Скупштине града обављао је двије године. Од 2.000. године именован је за градоначелника Српског Сарајева и на тој функцији га је затекла смрт, 25. јуна 2003. године.

Ласица је био и истакнути спортски радник. Дао је значајан допринос развоју спорта у Источном /Српском/ Сарајеву. Велике заслуге му се приписују за почетак градње спортске дворане на Палама, чији завршетак није дочекао.

Савремени Спортско-пословни центар на Палама, који је свечано отворен у августу 2012. године, њему у част, назван је СПЦ „Пеки“.