ОБИЉЕЖЕНО 29 ГОДИНА РАДА МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА

212

Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио je 29 година рада у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву и 64 године традиције високошколског образовања у подручју машинске струке.

Поводом годишњице факултета, промовисано је 20 дипломираних инжењера и шест мастера машинства, који су своје звање стекли у протеклој години.

Промоцији је присуство градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, који је истакао да овај факултет има квалитет који привлачи младе људе и пружа им могућност да стекну неопходно знање.

„Машински факултет има велики значај и за реални сектор, без којег ниједно друштво не може опстати, и овом приликом желим да честитам декану Милији Краишнику, професорима, асистентима и свима осталима што су нам својим радом одржали вјеру да можемо произвести квалитетан кадар и тако допринијети конкурентности домаће привреде на савременом тржишту“, навео је Ћосић.

Према ријечима градоначелника, нова времена доносе велике промјене у свијету, које морамо да пратимо на одговарајући начин.

„Уколико то не чинимо, ако дозволимо превелик заостатак у знању и технологијама, можемо се довести у проблем. Управо ови људи који су нас данас угостили, као и цијели Универзитет у Источном Сарајеву, дају све од себе да се то не деси и на томе им неизмјерно хвала“, поручио је Ћосић.