ОДРЖАНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКАТА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ И ПРЕДУЗЕЋА У БиХ

307

У просторијама Градске управе Источно Сарајево данас је одржана јавна презентација пројеката Европске уније за пољопривреднике и предузећа у БиХ којој су присуствовали заинтерсовани пољопривредни произвођачи са подручја Источног Сарајева.

У оквиру тренутно отворених јавних позива у пројектима EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery и EU4BusinessRecovery, одржане су три информативне сесије на којима су потенцијални корисници имали прилику да сазнају више информација о условима за добијање бесповратних средстава Европске уније, критеријумима које би требало да испуне и начину пријаве на јавни позив.

Заинтересовани пољоприврдници, потенцијални корисници средстава, имају прилику да се пријаве за један од три јавна позива, зависно од дјелатности коју обављају и властитих потреба.

Јавни позив потенцијалним корисницима бесповратних средстава за мјеру подршке инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа вриједан је 5 милиона КМ, а пријаве за овај јавни позив заинтересовани пољопривредници могу послати до 6. марта 2023. године, до 15.00 часова.

Јавни позив за мјеру подршке ублажавању негативног утицаја тржишних поремећаја и климатских промјена у примарној пољопривредној производњи отворен је до 28. фебруара 2023. године, до 15.00 часова. У оквиру овог јавног позива на располагању је 2 милиона КМ, а средства подршке по једном подносиоцу пријаве могу износити од 15.000 КМ до максимално 300.000 КМ.

У оквиру Јавног позива старт-ап компанијама у пољопривредно-прехрамбеном сектору у Босни и Херцеговини, на располагању су 1,3 милиона КМ, а средства подршке по једној пријави могу износити од 20.000 КМ до 80.000 КМ. Крајњи рок за пријаву је 17. фебруар 2023. године, до 15.00 часова.

Данашњој презензацији присуствовалиу су представници Градске управе Источно Сарајево, Градске развојне агенције Источног Сарајева, Аграрног фонда града Источно Сарајево и градских општина.

Више информацијама о јавним позивима можете пронаћи на линку: https://eu4agri.ba/javni-pozivi/