ОДРЖАН ПРВИ САСТАНАК ФОРУМА ЗА ГРАЂАНСКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО

288

У склопу пројекта „Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2)“, који финансира Европска унија, а имплементира Развојни програм Уједињених нација (UNDP), у просторијама Градске управе Источно Сарајево, одржан је први састанак Форума за грађанске иницијативе Града.

Циљ Форума јесте да постане један од модела путем којег ће се повећати укључење грађана у процесе одлучивања и интензивирати комуникација са локалном управом, што ће додатно утицати на унапређење положаја различитих друштвених група.

Форум окупља доносиоце одлука и грађане који заједничким дjеловањем раде на рјешавању кључних приоритета локалне заједнице.

На првом састанку Форума, идентификоване су кључне теме, односно приоритети за рјешавање, а посебно се говорило о проблемима и потребама младих, те јачању капацитета организација цивилног друштва за писање пројеката.

Наредни састанак Форума планиран је за почетак октобра, када се очекује учешће осталих чланова Форума, како би се јасније утврдили приоритети на чијој реализацији ће се радити.

Ова активност спроводи се у сарадњи са UNDP пројектом „Активизам, ангажман и одговорна рјешења – МАКЕRS“.

У име UNDP-а, као реализатора пројекта, састанку Форума су присуствовале Селма Османагић Аговић и Лејла Хоџић, те Аида Долић, сарадница на пројекту Маkers.