ОДРЖАН САСТАНАК СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ОПШТИНЕ ИСТОЧНА ИЛИЏА

301

Четврти у низу састанака градоначелника Љубише Ћосића и представника Градске управе са представницима општинских управа са подручја града Источно Сарајево био је посвећен сарадњи са општином Источна Илиџа, начелником Маринком Божовићем и његовим сарадницима.

Ћосић је навео да је било ријечи о довршетку изградње шеталишта „Др Миодраг Лазић“ и изградњу пасареле која ће повезати шеталиште са Тргом Републике Србије у Источном Новом Сарајеву, као и изградњу Парка великана српског здравства у кругу Болнице „Србија“ и паркинга код ове болнице.

„Колега Божовић нас је информисао и о планираном отварању Туристичко-информативног центра у овој општини, које нас очекује у првим мјесецима наредне године. То ће бити први званично отворени такав центар од стварања јединствене градске Туристичке организације Источно Сарајево, што сматрамо веома важним кораком у овој области у нашем граду“, нагласио је Ћосић.

Градоначелник је истакао да је разговарано и о рјешавању кључних питања када је ријеч о одвијању саобраћаја на подручју Источне Илиџе, у првом реду потреби изградње кружних раскрсница на одређеним тачкама које су препознате као проблематичне, попут раскрснице на Кули.

„Сагласни смо и о потреби реализације пројеката који се односе на уређење корита ријека како не бисмо долазили у ситуације великих поплава, као и о потреби рјешавања статуса аутобуске станице. Као најважнији пројекат у области образовања, колеге из Источне Илиџе навеле су изградњу зграде гимназије у овој општини и са тим смо потпуно сагласни“, навео је Ћосић и додао да ће Градска управа пружити сваку врсту подршке, те да ће пројекат бити у што скорије вријеме реализован.

„Без обзира на политичке разлике, веома коректан и садржајан састанак који ће сигурно резултирати конкретним активностима на подизању квалитета живота наших људи у Источној Илиџи, а самим тим и у цјелокупном граду Источно Сарајево“, закључио је градоначелник, након састанка са представницима општине Источна Илиџа.