ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПШТИНЕ ПАЛЕ (ФОТО)

233

Градоначелник Љубиша Ћосић и представници Градске управе Источног Сарајева одржали су састанак са начелником Бошком Југовићем и његовим сарадницима из општине Пале, коју, како је истакао Ћосић, очекују велики пројекти у наредном периоду.

Ћосић је рекао да је постигнута сагласност у вези са свим кључним питањима будуће позиције града Источно Сарајево, која би требало да буде ојачана заједничким активностима, прије свега, на пољу инфраструктурног развоја.

„Тунел Источно Ново Сарајево – Пале, гондола Пале – Јахорина, изградња музеја, споменика Републици Српској, као и споменика жртвама НАТО бомбардовања, те изградња градске куће на Палама само су неки од пројеката на којима ћемо заједно радити.Незаобилазна тема разговора када је ријеч о Палама је и туризам, с посебним акцентом на Јахорину и Равну планину, које годишње привуку огроман број посјетилаца у наш град“, истакао је Ћосић.

Ћосић је нагласио да је, с тим у вези, потписан Споразум о оснивању Туристичко-информативног центра у општини Пале.

„Све смо ближе томе да испунимо оно што смо обећали, а то је да ћемо имати јединствену Туристичку организацију. Стварамо институције које воде рачуна о свим општинама, а самим тим и о граду“, навео је Ћосић.

Он је остакао да општина Пале, у оквиру града Источно Сарајево, с правом заузима посебно мјесто у новијој историји Срба, због чега је потребно чувати и јачати и општину Пале и град и цјелини, а све уз подршку Владе Републике Српске и народа који овдје живи.