ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ КОНЦЕРТ СТУДЕНАТА МУЗИЧКЕ АКАДЕМИЈЕ

297

Студенти свих смјерова Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву одржали су традиционални годишњи концерт поводом завршетка академске године, као и Дана ове високошколске установе.

Декан Музичке академије Маја Жужа рекла је новинарима да је ријеч о традиционалном концерту, којим на неки начин заокружују успјешну академску годину.

Жужа је нагласила да наступају студенти готово свих смјерова и класа вокално инструменталног студијског програма – Соло пјевање, Клавир, Хармоника, Виолина, Виола, Виолончело, Гитара, Флаута и Клавирски практикум.

Она је подсјетила да ће вечерас у Саборној цркви у Сарајеву у 17.00 часова бити уприличен концерт Камерног хора Музичке академије.

„Поводом Дана и крсне славе Музичке академије Светомученице Теодосије Тирске, у суботу, 11. јуна, у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама у 9.00 часова биће обављен славски обред. Истог дана у 12.00 часова на Музичкој академији биће организована промоција дипломираних и мастер музичара“, нагласила је Жужа.

Маја Станишић, студент прве године Одсјека за соло пјевање у класи професора Клаудије Крктоић, рекла је да изводи Глукову оперску арију „Кефиеро моменто“.

„Трему немам, али доза одговорности увијек постоји да публика буде задовољна и да професорка буде задовољна како сам дочарала улогу и отпјевала пјесму“, рекла је Станишићева.

/Срна/