ОД ДАНАС АКТИВАН БРОЈ 1412 ЗА ЛИЈЕЧЕЊЕ МИЛОША БОЖОВИЋА

307

У Републици Српској од данас је активан хуманитарни број 1412 за наставак лијечења Милоша Божовића из Источне Илиџе, који би требало поново да буде оперисан у Русији.

Акција ће трајати до 31. марта, а позивом на број донира се једна КМ за наставак Милошевог лијечења у Русији за које је потребно око 120.000 евра, наводе из општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа.

Милош Божовић био је голман јуниорске екипе Фудбалског клуба „Славија“ из Источног Сарајева, а на утакмици 2014. године доживио је тешку повреду главе.

Божовић је у јулу прошле године био на лијечењу у клиници у Москви. Према изјавама његове породице, појавила се могућност лијечења матичним ћелијама и укупан процес лијечења, према програму љекара руске клинике, требало би да траје до двије године.

Милошев отац Александар раније је рекао да је његов син требало да у јануару буде у Москви да би примио потребну терапију, али због недостатка новца и директних авио-линија до главног руског града то није било могуће.

Он је навео да су тамо утврдили помак у лијечењу Милоша, који сада може да сједи послије осам година лежања.

Акцију прикупљања помоћи за наставак лијечења Милоша Божовића покренула је Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа у првој седмици фебруара и подржана је од више физичких и правних лица на широј Сарајевско-романијској регији.

Новчана средства могуће је уплатити и на текући рачун број 562-012-815-030-2396 NLB банка или уплатом на IBAN број, BА3956201281150302590, прималац Александар /Срета/ Божовић, академика Петра Мандића 48, 71123 Источно Сарајево.

/Срна/