„ОТВОРЕНИ ДАН“ СА ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

357

Информативни састанак „Отворени дан“ са организацијама цивилног друштва које су заинтересоване за јавни позив за пројекат RеLОаD2 одржан је јуче у просторијама Градске управе Источно Сарајево.

Потенцијални апликанти су током састанка детаљније упознати о јавном позиву, начину пријављивања, условима које треба да испуне и критеријумима.

Представницима цивилног друштва биће пружена додатна помоћ консултанта – ментора. Први састанак са ментором биће организован 24. марта 2022. године у просторијама Градске управе, Улица Стефана Немање бр. 14.

Додатни састанци са представницимна цивилног друштва које организује ментор биће одржани јавно, а распоред ће, укључујући датум и вријеме, бити благовремено објављен путем градске интернет странице www.gradistocnosarajevo.net.

У сврху транспарентности, записници са одржаних састанака са ментором биће објављени на страници Града. На овај начин ће се омогућити да информације буду доступне за ОЦД које нису биле у могућности да присуствују састанцима са ментором.

За заинтересоване представнике ОЦД планиран је дводневни Тренинг управљања пројектним циклусом (ПЦМ) који ће бити организован у склопу јавног позива у периоду од 17-18. марта 2022. године у просторијама Градске управе, Улица Стефана Немање бр. 14.

Пријаве за тренинг примају се још данас на мејл адресу: privreda@gradistocnosarajevo.net.

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2(ReLOaD2), наставак је иницијатива подржаних од стране Европске уније, односно, друга фаза пројекта – Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану(“ReLOaD2”, 2017-2020), a имплементира га Развојни програм УН (UNDP).

Ријеч је о пројекту који има за циљ јачање партнерства између локалних самоуправа и цвилног друштва,  учешће младих у друштвеним дјелатностима, бављењу омладинском политиком, као и ширење модела транспарентног финансирања цивилног друштва из буџета локалних самоуправа.