ПАЉАНСКИ САЈАМ СПОРТА ПОСЛАО СЛИКУ ГОДИНЕ ЗА ЦИЈЕЛУ СРПСКУ

221

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић честитао је општинској управи и спортским радницима на Палама на ентузијазму и одлучности да успјешно организују промоцију спорта и здравља, уприличену у оквиру првог Сајма спорта на Палама, који је окупио око 1.600 спортиста из 29 клубова са подручја ове локалне заједнице.

„Слика која иде из Пала, није слика ни дана, ни слика мјесеца, него слика године у Републици Српској“, рекао је Ћосић новинарима.

Он је потврдио да је донесена одлука да ће ова јединствена манифестација бити традиционална, јер ће по томе Пале бити још препознатљивије, а квалитет живота њених грађана биће подигнут на још виши ниво, посебно у домену развоја спорта и здравог живота.

Према његовим ријечима, није случајно да добре идеје долазе са Пала, јер долазе од добрих људи, који брину о својој дјеци, омладини, њиховом здравом развоју, васпитавању и одрастању.

Он је подсјетио и на чињеницу да су Пале зачетник идеје познате и популарне манифестације „Конференција беба“.

„Нажалост, посљедњих дана у нашем окружењу гледамо тужне догађаје, лоша понашања у друштву, насиље, а Пале су данас урадиле оно што се зове превентива – окупиле су велики број спортиста и показале да је спорт идеалан за окупљање и здрав друштвени ангажман младих људи, заснован на пријатељству, љубави, разумијевању“, навео је Ћосић.

Ћосић је истакао да су Пале направиле „корак испред свих“, а то јесте логична посљедица озбиљних улагања из општинског буџета у развој спорта на овој општини, што би требало да буде примјер и за остале општине удружене у град Источно Сарајево.

Он је потврдио да ће Град Источно Сарајево наставити да подржава овакве спортске манифестације и обећао да ће се потрудити да буде удвостручен планирани износ издвајања за спорт на подручју Града.

Представник Министарства породице, омладине и спорта Српске Раде Гвозден честитао је начелнику општине Пале Бошку Југовићу и његовим сарадницима, као и свим спортистима и спортским радницима на Палама на организацији Сајма спорта, истичући да је то „празник спорта на Палама и у Источном Сарајеву“.

„Ово је предивна манифестација на којој су се представили сви спортисти који су остварили врхунске резултате, али и прилика за све остале да слиједе њихов примјер и да се баве неким спортом“, рекао је Гвозден.

Ова манифестација, истиче он, превазишла је сва наша очекивања, јер су се Пале представиле као град спорта.

На Палама је јуче одржан први Сајам спорта, на којем се најприје дефилеом улицама града, а потом и презентацијом вјештина и освојеним наградама, медаљама и пехарима, представило око 1.600 младих спортиста из 29 клубова који дјелују на подручју ове локалне заједнице.

/Срна/