ПЛАН РАСПОДЈЕЛЕ СРЕДСТАВА БУЏЕТА ГРАДА ЗА 2022. ГОДИНУ ЗА ОБЛАСТ СПОРТА

548

На основу пристиглих пријава на конкурс и приједлога градског Савјета за спорт, градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, донио је Одлуку о плану расподјеле средстава буџета града Источно Сарајево за 2022. годину за област спорта којом је за 32 спортска колектива са подручја града обезбијеђено укупно 196.000 КМ за обављање њихових редовних активности.

 „На овај начин, иако је август мјесец, своју обавезу у овом сегменту нашег рада као Градска управа смо већ извршили у цијелости“, каже градоначелник Ћосић.  

Он истиче да ово није укупан износ који ће град додијелити за спорт.

„Рачунамо да ћемо ове године успјети да за спорт у Источном Сарајеву издвојимо од 300.000 до 350.000 КМ, што ће бити више него претходне године, а три пута више него што је урађено у 2020. години“, навео је Ћосић.  

Градоначелник каже да без улагања нема ни резултата, тако да је одлучено да Градска управа сваке године, ако буде могуће, повећа улагања у спорт, али и у друге области, попут културе и невладиног сектора.  

„Развијањем тих сегмената друштва јачамо и наш град као центар овог дијела Републике Српске, што свакако и јесмо и заслужујемо да будемо“, закључује Ћосић.