ПОДРШКА ИЗВОЗНО ОРИЈЕНТИСАНИМ ПОСЛОВНИМ СУБЈЕКТИМА

573

У оквиру мјера подршке привреди Републике Српске, те ради превазилажења изазова које је проузроковала пандемија вируса корона, Представништво Републике Српске у Аустрији у сарадњи са Градском управом Источно Сарајево организовало је данас тренинг за извозно оријентисане пословне субјекте који су заинтересовани да своје производе пласирају у Аустрију, те да успоставе контакте и сарадњу са тамошњим компанијама.

Током данашњег тренинга, презентовани су начини и методе остваривања пословне сарадње са привредним субјектима у Аустрији, као и модалитети подршке које домаћим предузетницима нуди Представништво Републике Српске у Аустрији.

Шеф Представништва Републике Српске у Аустрији, мр Младен Филиповић, рекао је да је у протекле двије и по године, на овај начин, обезбијеђено више од 12,5 милиона КМ инвестиција, те да сви пословни субјекти из Републике Српске који желе да послују са аустријским фирмама могу да рачунају на подршку Представништва Српске.

Представништво Републике Српске у Аустрији, према ријечима Филиповића, може да обезбиједи директне контакте домаћих фирми са компанијама из Аустрије, те да пружи све потребне савјете и логистичку подршку нашим предузетницима.

Филиповић је прецизирао да Представништво Републике Српске у Аустрији пружа услуге бизнис регистра, анализе тржишта, свих врста комуникације, координације и успостављања директних контаката са аустријским компанијама, као и организацију тренинга и састанака, заједничког наступа на сајмовима, те подршку у даљим активностима пословних субјеката.

Представници пословних субјеката изразили су задовољство данашњом презентацијом, те нагласили да је веома важна подршка Представништва Републике Српске приликом успостављања контаката са аустријским фирмама, као и практична помоћ која им, с тим у вези, може бити пружена.

Тренингу за извозно оријентисане пословне субјекте, који је одржан у просторијама Градске управе Источно Сарајево, присуствовали су предсједник Скупштине града Бранко Короман и шеф Кабинета градоначелника Огњен Сладоје.