ПОДРШКА ОПШТИНСКИМ БОРАЧКИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА И БОРАЧКОЈ ПОПУЛАЦИЈИ

714

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас са предсједником Борачке организације Републике Српске генералом Миломиром Савчићем и његовим сарадницима из Регионалног одбора борачких организација Сарајевско-романијске регије.

На састанку је разговарано о активностима које се односе на подршку општинским борачким организацијама, као и о подршци борачкој популацији кроз сарадњу са Владом Републике Српске.

Градоначелник Ћосић је подсјетио да је Градска управа Источног Сарајева од момента оснивања града подржавала функционисање и рад борачких организација и најавио да ће то бити настављено.

Он је нагласио да ће Град Источно Сарајево бити институција која ће представљати борце са подручја града и регије пред Владом Републике Српске у договору са Борачком организацијом Републике Српске.

На састанку је разговарано и о обиљежавању мјеста страдања Срба, те је истакнуто да до 2024. године, у сарадњи са Владом Републике Српске, треба завршити изградњу споменика жртвама НАТО бомбардовања и споменика свим цивилима изгинулим у претходним ратовима на подручју Сарајевско-романијске регије, који ће бити импозантан.

Генерал Савчић је захвалио градоначелнику Ћосићу на досадашњој сарадњи и подршци борачкој популацији.

Такође, он је подржао напоре Ћосића када је ријеч о захтјевима за уклањање спорних табли у Сарајеву и враћање назива сарајевских улица.