ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМ МЛАДИМ ОСОБАМА ЗА УЧЕШЋЕ У БЕСПЛАТНИМ СЕРТИФИКОВАНИМ ОБУКАМА ЗА РАЗВОЈ ДИГИТАЛНИХ ВЈЕШТИНА

380

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2) којег финансира Европска унија (ЕУ), а спроводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у Босни и Херцеговини, позива незапослене младе особе од 18 до 30 година са пребивалиштем на подручју партнерских градова/општина: Бихаћ, Центар Сарајево, Гацко, Горажде, Град Источно Сарајево, Градишка, Мостар, Ново Сарајево, Приједор, Прозор-Рама, Рудо, Угљевик и Витез, да се пријаве за учешће у бесплатним сертификованим обукама за развој дигиталних вјештина.

Заинтересоване младе особе требало би да свој интерес за учешће у бесплатним сертификованим обукама потврде попуњавањем обрасца који се налази на понуђеном линку најкасније до 21. марта 2023. године.

Динамика и спровођење сертификоване обуке биће дефинисана на основу броја пријава и преференција начина за учешће у обукама.

Обуке ће бити организоване и спроведене на основу програма овлаштених сертификованих кућа са подручја Босне и Херцеговине. Заинтересоване младе особе ће моћи да одаберу учешће у сљедећим сертификованим обукама:

Развој дигиталних вјештина (спровођење обуке је могуће онлајн или уживо)
1.1. Мs Еxcel – основно и напредно познавање; процијењено трајање обуке је 24 часа
1.2. Графички дизајн (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator); процијењено трајање обуке је 48 часова
1.3. Дигитални маркетинг – управљање друштвеним мрежама; процијењено трајање обуке је 22 часа

Према плану спровођења обуке очекује се да ће обуке бити организоване у периоду мај–јул 2023. године.

Изабрани кандидати биће благовремено информисани о динамици извођења обуке. Сва питања у вези са овим позивом заинтересовани могу да пошаљу на мејл адресу registry.ba@undp.org са референцом на „Бесплатне сертификоване обуке – РеЛОаД2 БиХ пројекат“ у наслову. Охрабрујемо незапослене младе особе да се пријаве и тиме осигурају учешће у овој обуци.

позив – дигиталне вјештине