ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ ЗГРАДЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ИСТОЧНО САРАЈЕВО

226

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је данас да је полагањем камена темељца озваничен почетак реализације веома битног пројекта за наш град – изградње новог објекта Полицијске управе Источно Сарајево, који ће се налазити у општини Пале.

Ћосић је навео да изградњу објекта, који ће имати око 4.500 метара квадратних корисне површине, МУП Републике Српске реализује уз подршку Владе и локалне заједнице, те да је ријеч о пројекту у који ће бити уложено готово 10 милиона КМ.

„Град Источно Сарајево је подручје на ентитетској линији и то дефинитивно носи и одређене специфичне ризике у безбједносном смислу о којима морамо размишљати“, казао је Ћосић додајући да су грађани тога свјесни, те да знају да Источно Сарајево мора да има снажну, организовану и добро опремљену полицију која ће, уз подршку и сарадњу са грађанима, бити гарант укупне безбједности у овом граду.

Камен темељац за изградњу новог објекта Полицијске управе Источно Сарајево положили су министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и начелник општине Пале Бошко Југовић.

Догађају су присуствовали и директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, начелници Сарајевско-романијске регије и друге званице из јавног и политичког живота.

Ћосић је захвалио руководству МУП-а Републике Српске, ресорном министру Синиши Карану и директору Полиције Синиши Кострешевићу, на разумијевању и подршци Источном Сарајеву и градским општинама.

Извођач радова је предузеће „Грађење“ са Пала, а рок за завршетак је 420 дана.