ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ ЗА ИЗГРАДЊУ БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ САРАЈЕВО – ПАЛЕ /ВИДЕО/

627

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић потписао је данас у Сарајеву Меморандум о разумијевању за бициклистичку стазу Сарајево-Пале, за чију ће изградњу Делегација ЕУ у БиХ издвојити 500.000 евра.

Меморандум су данас у Сарајеву потписали и шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер, градоначелник Сарајева Бењамина Карић, те начелници општина Пале, Источни Стари Град и сарајевске општине Стари Град Бошко Југовић, Бојо Гашановић и Ибрахим Хаџибајрић.

Ћосић је изразио задовољство због потписаног Меморандума о разумијевању, који даје гаранцију да ће у наредном периоду овај веома битан пројекат бити дио укупног туристичког производа Источног Сарајева, али и Сарајева.

„Веома је битно што смо прихватили Меморандум о разумијевању којим се обавезујемо прије свега да ћемо подржати израду студије изводљивости за изградњу бициклистичке стазе од Сарајева до Источног Сарајева, односно од Бистрика до Пала у дужини од око десетак километара“, рекао је Ћосић новинарима.

Он је изразио задовољство и чињеницом да се Делегација ЕУ обавезала да ће издвојити 500.000 евра за изградњу ове стазе.

„Поред студије јако је битно да идемо у нешто што ће резултирати квалитетнијим туристичким производом. Ово је добра вијест за људе који се баве бициклизмом, рекреативно и професионално, а тиме показујемо и да се ради о једној компатибилној туристичкој понуди Сарајева и Источног Сарајева“, истакао је Ћосић.

Он је рекао да се овим чином показује да је туризам једна од грана привреде која се заједно може развијати како би привукли што већи број иностраних туриста.

Ћосић је најавио да ће значајан број људи доћи из иностранства и користити ове бициклистичке стазе и тиме донијети приход туристичкој индустрији, што ће показати у октобру, када у Источном Сарајеву буде организовано Свјетско аматерско првенство у бициклизму.

/Срна/