ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ГРАДСКЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА И РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ „БАЧКА“ ИЗ НОВОГ САДА

501

Директор Градске развојне агенције Источно Сарајево Младенка Пандуревић и директор Развојне агенције „Бачка“ из Новог Сада Ивана Крсмановић потписале су данас Меморандум о сарадњи чиме је проширена сарадња између два града.

Пандуревићева је истакла да је потписивањем меморандума озваничена сарадња између агенција, те да су се већ отворила нека поља на којима ће заједно радити.

Она је истакла да су разговарали о пројектима које је агенција „Бачка“ спровела у Србији, а могли би да се реализују и у Републици Српској.

Према њеним ријечима, то је помоћ пољопривредним произвођачима да на неки начин брендирају своје производе и лакше изађу на тржиште.

„Трудићемо се да са нашим аграрним фондом успоставимо такву сарадњу, а искуства Србије су нам јако значајна“, навела је Пандуревићева.

Што се тиче пројектног приступа, она је рекла да неки фондови не дозвољавају заједнички наступ јер територијално нису прхихватљиви, па ће се искористити они фондови који дозволе заједнички наступ развојних агенција Источног Сарајева и Новог Сада.

Крсмановићева је истакла је да постоје разне идеје за сарадњу, као и да имају слична пословна интересовања и области дјеловања.

„Ми у Србији радимо као помоћ Министарству привреде и учествујемо у имплементацији домаћих и иностраних пројеката“, рекла је Крсмановићева.

Потписивање меморандума о сарадњи између развојних агенција Источног Сарајева и Новог Сада потписано је у оквиру обиљежавања Дана и крсне славе града Источно Сарајево.

/Срна/