ЋОСИЋ: ПОТПИСАН УГОВОР О КУПОВИНИ 51% УДЈЕЛА У ПРЕДУЗЕЋУ МОФАС

598

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, који је преузео дужност прије тачно годину дана, сматра да је Градска управа успјела да унаприједи рад у свим областима у којима дјелује – привреди, спорту, невладином сектору, култури, инфраструктури, односу са локалним заједницама, као и сарадњи са Владом Републике Српске.

– Данас, тачно годину дана од преузимања дужности, задовољан сам јер смо закључили веома битан посао и постали вјероватно једина Градска управа у нашем окружењу која је власник једног привредног субјекта, рекао је Ћосић.

Ћосић је навео да је данас потписан уговор о куповини 51% удјела у предузећу „МОФАС“, чиме је Градска управа показала да је опредијељена да путем свог предузећа „Директне инвестиције Града Источно Сарајево“ – „ДИГИС“ подржи металску индустрију, као и друге сегменте привредног живота.

Градоначелник овај потез сматра храбрим и наглашава да то не би било могуће реализовати без подршке одборника Скупштине града Источно Сарајево.

– Да нисмо реаговали на овакав начин, данас би у нашем граду имали ово предузеће у стечају, раднике без посла и вриједну имовину предузећа препуштену одлучивању фактора који су изван дјелокруга наше локалне заједнице, али и Владе Републике Српске, објаснио је Ћосић.

Градоначелник Ћосић захвалио је Влади Републике Српске на средствима дозначеним за ове потребе и додао да слиједи велики и тежак посао – да се изврши реорганизација предузећа и да се покушају сачувати радна мјеста наших људи.