ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ИЗГРАДЊУ БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ ОД САРАЈЕВА ДО ПАЛА

425

„Делегација ЕУ у БиХ почела је процедуре за избор извођача радова за изградњу бициклистичке стазе од Сарајева до Пала трасом некадашње ускотрачне, такозване Ћирине пруге. Овај пројекат реализују  градови Источно Сарајево и Сарајево, општине Источни Стари Град, Пале и сарајевска општина Стари Град“, навео је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Ћосић је истакао да локалне заједнице из Републике Српске имају обавезу да обезбиједе потребне грађевинске дозволе.

„Као Градска управа потписали смо споразум са партнерима и преузели обавезу за провођење тендерске процедуре за израду главног пројекта, који је израдила компанија „РАДИС“ д.о.о. Источно Сарајево, којој овом приликом захваљујемо“, рекао је Ћосић.

Ћосић је нагласио да је ово веома значајан пројекат за Источно Сарајево који ће умногоме промијенити слику у области љетног туризма и развоја бициклизма, као и у области промоције здравог живота у граду и општинама.

„У наредним фазама циљ нам је да стазу продужимо до Јахорине, као и да изградимо мрежу бициклистичких стаза обронцима Јахорине и Требевића, што ће у комбинацији са изградњом планираних гондола из Пала и Источног Новог Сарајева чинити комплетан и веома атрактиван туристички садржај“, нагласио је Ћосић.

Ћосић је захвалио шефу Делегације ЕУ Јохану Сатлеру  и партнерима за, како је навео, коректну сарадњу у реализацији овог пројекта.