ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ЧЕТИРИ ДЈЕЧИЈА ИГРАЛИШТА У ОПШТИНИ ПАЛЕ (ВИДЕО)

910

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић потписао је уговор о изградњи четири дјечија игралишта на подручју општине Пале, чија је вриједност 159.340 КМ. Вуковић је рекао да је ријеч о модерним игралиштима која ће, што је најважније, бити безбједна за дјецу.

„У насељу Станица Пале паркић ће бити изграђен у оквиру меморијалног центра, гдје ће постојећи, стари и дотрајали мобилијар бити замијењен новим. У насељу Коран, у Улици Сердар Јанка Вукотића, на мјесту садашњег дотрајалог мобилијара биће постављено ново игралиште. У Мјесној заједници Обилићево одлучили смо да парк буде изграђен у оквиру тзв. Блока 6, а локацију за изградњу дјечијег парка у Мјесној заједници Центар још  усаглашавамо са општином Пале“, истакао је Вуковић.

Вуковић је додао да би четврто игралиште могло да буде изграђено на Студентском тргу, с обзиром на то да такви садржаји недостају на том поручју, а да се у околини налази велики број стамбених објеката

 „На игралиштима ће бити постављена заштитна гума која ће гарантовати безбједност дјеце која буду боравила на том простору, те панелне ограде висине метар и по и улазне капије. Ови додатни садржаји, осим што ће повећати безбједност дјеце, требало би да онемогуће вандализам и уништавање мобилијара“, рекао је Вуковић.

Вуковић је додао да ће у дјечијим паркићима бити постављене клупе и корпе за отпатке.

Извођач радова је фирма „Мибрал“ д.о.о. Сарајево.