ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ У КОЈОЈ ЋЕ БИТИ РЕКТОРАТ И МУЗИЧКА АКАДЕМИЈА

723

Уговор о реконструкцији објекта за потребе Ректората Универзитета у Источном Сарајеву и Музичке академије потписали су ректор Универзитета Милан Kулић и Зоран Попић, директор фирме “Грађење” којој је повјерен овај посао. Зграда се налази у улици Стефана Немање у Источном Новом Сарајеву.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да је вриједност реконструкције будуће зграде ректората Универзитета и Музичке академије у Источном Сарајеву 9.348.776 KМ, које је обезбиједила Влада Републике Српске.

“Данас, након двије године и свих неопходних процедура, куповине зграда, израде пројектне документације и компликованог закона о јавним набавкама, ипак смо успјели уз напор свих нас, а посебно Владе Републике Српске”, рекао је Ћосић и додао да се овом реконструкцијом завршава циклус улагања у високо образовање у Источном Сарајеву, за шта је издвојено више од 20 милиона KМ.

Он је истакао да у граду Источно Сарајево граде зграду студентског дома, да почиње реконструкција ректората, да се у Палама гради зграда факултета спорта и физичке културе.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Kулић очекује да ће реконструкцијом бити створени још бољи услови за развој и напредак Универзитета.

“Надам се да ћемо у предвиђеном року, а то је 10 мјесеци од увођења у радове, завршити овај дио грађевинских радова и почети се бавити опремањем зграде ректората и да уселимо у нову зграду”, навео је Kулић.

Процедура јавне набавке успјешно је окончана иако је трајала мјесец дана дуже од предвиђеног рока, а извођач радова фирма “Грађење” са Пала очекује да реконструкција крене у наредних мјесец дана, рекао је директор ове фирме Зоран Попић.

У овом пројекту заједно су учествовали ректорат Универзитета, град Источно Сарајево и општина Источно Ново Сарајево.

Начелник ове локалне заједнице Јован Kатић нагласио је да је ова општина јединствена у региону јер се у њој у једном тренутку граде зграде обданишта, основне школе, ректората, једне високообразовне установе и студентског дома, на шта становници Источног Новог Сарајева требају бити поносни.

Предсједник Уније студената Републике Српске Урош Бјелица истакао је да је овај дан историјски за Универзитет у Источном Сарајеву, као и за младе који требају остати у Српској.

Он је похвалио рад градске управе и захвалио Влади и институцијама Републике Српске на рјешавању горућих студентских проблема.

/Срна/