ПОЈАЧАНЕ МЈЕРЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ ПОВОДОМ ДОЛАСКА ЛАВРОВА У ИСТОЧНО САРАЈЕВО

960

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске предузеће појачане мјере безбједности због данашње посјете министра вањских послова Русије Сергеја Лаврова, који ће боравити на подручју града Источно Сарајево, ради његовог несметаног кретања и боравка, као и одржавања повољног стања безбједности.

Из МУП-а је саопштено да је ресорни министар издао наредбу о забрани саобраћаја за сва возила за данас од 16.30 до 21.30 часова на дионици магистралног пута Сарајево-међуентитетска линија Кула-Источно Сарајево алтернативна дионица Сарајево-међуентитетска линија Добриња-Источно Сарајево која се протеже Улицом Иве Андрића.

– Али, и на простору Улице војводе Радомира Путника, гдје је Административни центар Владе Српске, као и на дионици регионалног пута Кула-раскрсница Бијело Поље . наводи се у саопштењу.

Забрана саобраћа данас ће бити од 14.30 до 21.30 часова за теретна моторна возила укупне масе изнад 7,5 тона на подручју општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

У истом периоду је на подручју ових општина на снази забрана превоза експлозивних материја у друмском саобраћају.

– Напомињемо да Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведени дан неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја – напоменуто је у саопштењу.

Из МУП-а Српске су позвали грађане да данас сведу на минимум своје кретање у саобраћају на подручју општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, те да поштују наредбе полицијских службеника на терену.

Грађанима је препоручено и да приликом кретања на подручју ових општина уз себе имају важећи идентификациони документ, те да због лакшег кретања не носе веће торбе или руксаке.

Грађани који живе у близини Административног центра Владе Републике Српске у Источном Сарајеву треба да избјегавају беспотребне изласке на балконе, прозоре и кровове зграда.

Из МУП-а Српске подсјећају представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане да је у циљу безбједности на подручју општина Илиџа и Источно Ново Сарајево забрањена употреба дронова.

/Срна/