ПРЕДСТАВНИЦИ ФАКУЛТЕТА ИЗ СЛОВЕНИЈЕ У СТУДИЈСКОЈ ПОСЈЕТИ ГРАДСКОЈ РАЗВОЈНОЈ АГЕНЦИЈИ

397

У просторијама Градске управе Источно Сарајево, 7. децембра 2021. године, одржан је састанак представника Градске развојне агенције Источно Сарајево и Факултета за примијењене друштвене студије из Нове Горице (Република Словенија).

Током студијске посјете Босни и Херцеговини, у оквиру програма Ерасмус плус, представници Факултета за примијењене друштвене студије из Словеније, изразили су жељу да са својим студентима посјете Градску развојну агенцију и размијене искуства о досадашњим постигнутим резултатима.

Факултет за примијењене друштвене студије (Fakulteta za uporabne družbene študije) је независна приватна високошколска институција из Републике Словеније која изводи интердисциплинарне студијске програме из подручја социологије, комуникологије, новинарства и психолошког савјетовања. Факултет је добио титулу  Jean Monnet центра изврсности.

Представнике Факултета и студенте на почетку студијске посјете поздравила је директорица РАИС-а, Младенка Пандуревић која их је упознала о историји града Источно Сарајево и раду агенције.

Представници РАИС-а су одржали кратку презентацију с циљем да упознају наше госте о улози и значају агенције за Град Источно Сарајево али и о активностима које агенција спроводи.

Декан Факултета за примијењене друштвене студије др. Борут Рончевић и професор др. Јанез Колар обратили су се присутнима, захвалили на гостопримству и том приликом су говорили о активностима Факултета, о значају великог броја пројекта које спроводе, али и о сарадњи МСП и академске заједнице.

У наредном периоду планирана је конкретна сарадња Градске развојне агенције и словеначког факултета на транснационалним пројектима.

/Градска развојна агенција Источно Сарајево-Раис/