ПРОМОВИСАНИ ИНЖЕЊЕРИ, МАСТЕРИ И МАГИСТАР ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ

493

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је промовисан 51 дипломирани инжењер електротехнике, пет мастера електротехнике и један магистар техничких наука.

Декан Електротехничког факултета Божидар Поповић истакао је да му је драго што је међу промовисаним инжењерима и 13 дјевојака, чиме показују да овај факултет не студирају само мушкарци.

„Доказ да је Електротехнички факултет постао значајна институција са значајним научноистраживачким кадром је то да смо у току прошле године добили три Еразмус пројекта на којима смо и координатори. То су значајни европски пројекти у које ћемо укључити велики број професора и студената и добићемо опрему од око 70.000 евра у току ове године, што ћемо искористити у истраживачке пројекте“, навео је он.

Поповић је рекао да су јако поносни на студенте и студенстке организације јер су се укључили не само у студентски живот него и у промоцију факултета, на начин да су у протеклом периоду представници Удружења студената „Стелекса“ замијенили дио расвјете у учионицама енергетски ефикасном лед расвјетом, те у току прошле године засадили и 60 садница на платоу Електротехничког факултета.

Поповић је подсјетио да су представници Удружења студената „Стелекс“ прошле године покренули ванвременску акцију која се наставила и ове године под називом „Желим да упишем Електротехнички факултет“, у коју су се укључили и дипломирани инжењери електротехнике у ранијем периоду, а њих је више од 500, који су финансирали уписне трошкове за бруцоше.

Поповић је позвао све средњошколце који се нису одлучили шта ће студирати да дођу на Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву да се упишу јер је ово факултет који води рачуна о младим генерацијама, обезбиједио је велики број стипендија, као и радних мјеста.

Поповић је нагласио да су са директором „Електропривреде“ договорили да запосле 15 инжењера гдје ће одрадити свој приправнички стаж.

Предсједник скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман честитао је свим дипломцима, истичући да је данашња промоција – промоција знања.

Короман је нагласио да ће један дио ових дипломираних инжењера засновати радни стаж и мимо града Источно Сарајево и Републике Српске и они ће промовисати вриједности Електротехничког факултета и Српске.

Према његовим ријечима, град Источно Сарајево има срећу што има Универзитет који је база знања, а то упућује да се може размишљати о добром развоју.

Најуспјешнији студент генерације Филип Џебо, са просјеком оцјена 9,32, истакао је да му је велика част што је изабран за најбољег студента међу толико добрих колега.

Џебо је рекао да је било тешко у протекле четири године, али да су се труд и упорност исплатили и да је планирао да настави своје образовање на мастер студијима на овом факултету.

/Срна/