ПРОМОВИСАНО 48 ПРАВНИКА И МАГИСТАРА ПРАВНИХ НАУКА

276

Свечаном академијом поводом Дана и крсне славе Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву – Светог Петра Цетињског, на Палама су промовисана 42 дипломирана правника и шест магистара и мастера правних наука.

Најбољи дипломирани студент права са просјеком оцјена 9,74 Јована Марковић истакла је да је Правни факултет био прави избор за њу и да јој је пружио прилику да се оствари у ономе што воли, додајући да тренутно одређује приправнички.

Она је свима препоручила да се одлуче за Правни факултет јер могу много научити од професора који су увијек спремни да помогну.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић рекао је новинарима да је ово још једна генерација правника који ће сигурно правни систем у Републици Српској учинити бољим и ефикаснијим.

„Правни факултет је један од важних стубова Универзитета. Надам се да ће ова генерација као и све претходне бити досљедни учитеља од којих су стицали знање“, изјавио је Кулић.

Он је додао да је Правни факултет за 28 година уписало 7.600 студента, а око 2.000 је дипломирало, што довољно говори о његовом квалитету.

Кулић је истакао да га посебно радује то што су бивши студенти ове високошколске установе постали изузетно важне личности у друштвенополитичком животу Републике Српске и шире.

Декан Правног факултета на Палама Горан Марковић навео је да је промовисано шест магистара и мастера права и 42 дипломирана правника, те уручене награде најбољим студентима.

„Правни факултет по броју студената и даље остаје међу факултетима Универзитета у Источном Сарајеву који сваке године даје највећи број дипломираних студената упркос предрасудама које постоје међу људима који немају преглед стања на тржишту радне снаге“, рекао је Марковић и додао да њихови дипломирани студенти врло брзо долазе до запослења.

Свечаној промоцији на Правном факултету присуствовали су предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић, представници Универзитета у Источном Сарајеву, општине Пале, града Источно Сарајево, те гости из јавног и политичког живота.

/Срна/