РАЗВОЈНЕ ПРОЈЕКТЕ ГРАДА ПРЕДСТАВИТИ МЕЂУНАРОДНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА

764

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је да је са министром спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташом Кошарцем договорено да се у наредних мјесец дана представе конкретни пројекти међународним организацијама, с циљем развоја овог града.

Након састанка са министром спољне трговине, Ћосић је рекао да ће конкретни пројекти града, али и општина које су у његовом саставу, бити представљени представницима међународних организација, прије свега оних које дјелују у оквиру УН, те онима које имају развојни карактер и помажу институцијама у Републици Српској и БиХ.

„Кошарац може да нам помогне у интернационализацији града, односно успостављању контаката са међународним организацијама које у великом броју сарађују са Министарством спољне трговине и економских односа у Савјету министара“, рекао је Ћосић новинарима у Источном Сарајеву.

ћосић је потврдио да је са Кошарцем разговарао и о развоју слободних зона на подручју Источног Сарајева, и то на двије локације на које би могли привући стране инвеститоре.

„Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара има широк спектар надлежности и велики број управних организација. Мислим да у наредних двије и по године, колико је мандат министра Кошарца, можемо урадити доста добрих ствари и остварити бенефите за Источно Сарајево и његове грађане“, истакао је Ћосић.

Он је рекао да је и туризам у надлежности овог министарства, односно да му је улога на нивоу БиХ координишућа, те да се много може урадити кроз пројекте који треба да афирмишу Источно Сарајево, имајући у виду капацитете које има град, а првенствено Јахорина.

Ћосић је рекао да Министарство може помоћи у развоју туризма у Источном Сарајеву кроз контакте са Европском комисијом и другим међународним организацијама.

„Намјера Градске управе је да привуче све људе који су од значаја за Републику Српску, Источно Сарајево и његове грађане и да кроз конкретне потезе, у складу са надлежностима, помогну унапређењу живота у Источном Сарајеву“, истакао је Ћосић.

Он истиче да се не може ићи напријед ако се не буду користили потенцијале Срба у заједничким институцијама БиХ.

„Властита снага коју црпимо кроз сам град није довољна. Треба нам и снага која нас представља у осталим институцијама“, истакао је Ћосић.

/Срна/