РАЗГОВАРАНО О САНИРАЊУ ДЕПОНИЈЕ НА КРУПАЧКИМ СТИЈЕНАМА

479

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Трново Драгомир Гаговић разговарали су јуче о санирању депоније на Kрупачким стијенама и постављању расвјете на Јахорини на дијелу који припада општини Трново.

“Током састанка било је ријечи о приоритетима у развоју града Источно Сарајево и дато је обећање да ће дио пројеката бити реализован на подручју општине Трново”, изјавио је Срни Гаговић.

Гаговић је рекао да је током сусрета констатовано да ће град Источно Сарајево заједнички наступати према свим својим општинама без обзира на то ко чини власт у тим локалним заједницама.

“Акценат је био на томе да се мора рјешавати проблем депоније Kрупачке стијене. Санирање депоније није приведено крају јер није дозначен дио средстава предвиђен за то”, навео је он.

Kада је ријеч о постављању расвјете на дијелу Јахорине који припада општини Трново, Гаговић је рекао да је буџетом града Источно Сарајево за то предвиђено око 200.000 KМ.

Из кабинета градоначелника Источног Сарајева саопштено је да је Ћосић истакао да свака општина у саставу града заслужује пажњу.

“Град Источно Сарајево мора показати активан однос према општинама и бити партнер привредним субјектима, подржати и помоћи у реализацији сваке добре идеје. Само сарадњом и напорним заједничким радом можемо постићи зацртане циљеве у развоју града и сваке општине појединачно”, додао је Ћосић.

Ћосић се у Трнову састао са начелником Гаговићем и директором Шумског газдинства “Трескавица” Велибором Лаловићем.

/Срна/