РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ОСНОВЦЕ О ТЕМИ „МОЈЕ ИСТОЧНО САРАЈЕВО“

607
Фото: Виво Студио

Поводом славе града Источно Сарајево – Светог Петра Дабробосанског, Градска управа Источно Сарајево расписала је позив ученицима основних школа са подручја града за избор најбољег литерарног и ликовног рада о теми „Моје Источно Сарајево“.

Конкурс је наградног карактера, а право учешћа имају сви ученици основних школа из Источног Сарајева.

Ауторима најбољих радова биће додијељене новчане награде: за прво мјесто 150 КМ, за друго мјесто 100 КМ и за треће мјесто 50 КМ, а награђени ће добити и пригодна признања и поклоне.

Награде најуспјешнијим ауторима биће уручене на Свечаној академији поводом славе Источног Сарајева, 17.9.2023. године, када ће њихови радови бити представљени и прочитани, а потом и објављени на службеној веб страници Града Источно Сарајево.

Литерарни радови могу да буду прозни или у стиховима, обима до три куцане странице са проредом. Ликовни радови нису ограничени материјалом којим ће бити рађени нити форматом.

Заинтересовани ученици требало би да радове предају предметном наставнику најкасније до 9.6.2023. године, а школе ће по пет најбољих радова доставити Градској управи Источно Сарајево.

Након што школе доставе изабране радове, трочлана комисија Града Источно Сарајево одабраће по три најбоља литерарна и ликовна рада.