РАСПИСАН КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА, ПРИЈАВА КАНДИДАТА ОД 20. ЈУНА

646

На Универзитету у Источном Сарајеву данас је расписан конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2022/2023. години.

Планиран је упис 1.693 студента првог циклуса студија, и то 1.231 на буџет, 224 самофинансирајућа, 141 страни држављанин и 97 ванредних, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Када је ријеч о другом циклусу студија, планиран је упис 889 студената, од којих 433 на буџет, 239 самофинансирајућих, 141 ванредни, те 76 страних држављана.

На трећи циклус студија могућ је упис 91 кандидата, од којих 66 може бити уписано на самофинансирање, а у плану је да се упише 25 страних држављана.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим организационим јединицима Универзитета у Источном Сарајеву почиње 20. јуна, а завршава се 24. јуна.

Полагање пријемног испита биће обављено 27. јуна у 9.00 часова.

На Медицинском факултету, Музичкој академији и Академији ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву пријемни испит бити одржан 27. и 28. јуна са почетком у 9.00 часова.

Термин полагања пријемног испита за студијски програм Медицина на енглеском језику на Универзитету у Источном Сарајеву биће накнадно објављен.

Резултати ће бити објављени 29. јуна до 14.00 часова. Упис почиње 4. јула, а завршава се 8. јула.

Други уписни рок организоваће чланице Универзитета у Источном Сарајеву које у првом року не упишу планирани број студената. Пријављивање кандидата почиње 29. августа, а завршава се 2. септембра.

Полагање пријемног испита је 5. септембра у 9.00 часова на свим чланицама високошколске установе /на Музичкој академији и Академији ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву пријемни испит биће одржан 5. и 6. септембра са почетком у 9.00 часова/.

Објављивање резултата конкурса је до 7. септембра до 14.00 часова, упис примљених кандидата почиње 12. септембра, а завршава се 16. септембра.

Факултети који нису попунили слободна мјеста у другом уписном року могу организовати и трећи уписни рок по распореду који сами утврде, али да буде завршен до 30. септембра.

Конкурс за упис студената на други и трећи циклус студија отворен је од 20. јуна до 21. октобра, до када ће кандидати моћи предати пријаве.

Полагање пријемног испита на другом циклусу студија обавиће се 24. октобра у 9.00 часова, а резултати ће бити објављени 26. октобра до 14.00 часова.

Упис примљених кандидата на другом и трећем циклусу студија почиње 27. октобра, а завршава се 31. октобра.

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву кандидати који конкуришу за упис на други циклус студија не полажу квалификациони испит. Они ће бити рангирани по успјеху на првом циклусу студија појединачно за сваки студијски програм, наведено је у саопштењу.

Факултети Универзитета у Источном Сарајеву који нису попунили слободна мјеста у првом уписном року другог и трећег циклуса студија могу организовати и други уписни рок по распореду који сами утврде, а на начин да се упис студената заврши до 15. новембра.

Основни услов за упис на студијске програме прве године првог циклуса студија је завршено четворогодишње средњошколско образовање у Републици Српској и БиХ или еквивалентно образовање у иностранству.

/Срна/