САСТАНАК О НАУЧНОМ СКУПУ О ЗНАЧАЈУ СРПСКОГ САРАЈЕВА У СТВАРАЊУ СРПСКЕ

429

Иницијални састанак ради формирања организационог одбора научног скупа о теми „Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске“ биће одржан сутра у просторијама Ректората Универзитета у Источном Сарајеву.

Састанку ће присуствовати представници Града Источно Сарајево, градских општина, као и представници Универзитета, најављено је из ове високошколске установе.

Поводом обиљежавања 30 година од стварања Републике Српске, те формирања Српског Сарајева и Универзитета у Сарајеву Републике Српске /Српском Сарајеву/, Универзитет у Источном Сарајеву планира да 15. и 16. септембра наредне године, под покровитељством града Источно Сарајево, организује научни скуп „Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске“.

Планирано је да кроз неколико секција буду научно обрађене теме попут стварања институција Републике Српске на простору Српског Сарајева, затим улога и значај Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске и сарајевског ратишта у стварању и одбрани Републике Српске, формирање и рад Универзитета у Сарајеву Републике Српске, страдање српског цивилног становништва у и око Сарајева у току рата 1992-1995. године.

Планирано је да буду обрађене и друге значајне теме којима ће бити освијетљена улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске.

Почетак састанка заказан је за 12.00 часова.

Сниматељи и фото-репортери кадрове могу снимити на почетку састанка, док су изјаве планиране након састанка.

/Срна/