САСТАНАК СА ТИМОМ РЕГИОНАЛНОГ ПРОГРАМА ЛОКАЛНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ

589

Данас је у просторијама Градске управе Источно Сарајево одржан састанак градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића и његових сарадника са тимом Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOаD2), Сањом Бокун, пројектном менаџерицом, Селмом Османагић Аговић, сарадницом за управу и Мерсихом Чуричић, сарадницом за грантове.

Град Источно Сарајево је одабран за учешће у ReLOаD2 пројекту заједно са још 12 општина и градова из БиХ.

Циљ састанка био је детаљније упознавање о пројекту и представљање плана за наредни период имплементације ReLOаD2, од 2021. до 2024. године.

Фокус ReLOаD2 пројекта је на пројектно заснованом финансирању организација цивилног друштва из буџета локалних власти, те стварање повољног окружења за укључење грађана у процесе доношења одлука и побољшања положаја младих.

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOаD2) наставак је иницијатива подржаних од стране Европске уније – Пројекта јачања локалне демократије (LOD, 2009-2016) и накнадно проширеног Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану (ReLOаD, 2017-2020).

Овај пројекат финансира Европска унија (ЕU), а спроводи Развојни програм Уједињених нација (UNDP).

ReLOаD ће се наставити проводити на Западном Балкану, конкретно Албанији, Босни и Херцеговини (БиХ), Косову[*], Сјеверној Македонији, Црној Гори и Србији.

* За Европску унију, ово именовање не доводи у питање став о статусу и у складу је с UNSCR 1244/1999 и Мишљењем ICJ-а о проглашењу независности Косова. За UNDP све референце на Косово схвати ће се у контексту UN-ове Резолуције 1244/1999.